Farmout
Ροκ, ρεμπέτικο και κλασική μουσική

Ελπίζοντας ότι, επιτέλους, η επόμενη εβδομάδα θα είναι αρκούντως... καλοκαιρινή, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών επανέρχεται με τέσσερις ξεχωριστές και ιδιαίτερες συναυλίες. Την Τρίτη 3/7συστήνεται στο ελληνικό κοινό η εκπληκτική χορωδία Aquapella, με ελεύθερη είσοδο για όλους. Την Τετάρτη 4/7 η σκηνή της Μονής Λαζαριστών θα πάρει φωτιά χάρη στον Γιάννη Αγγελάκα και τον Παύλο Παυλίδη, ενώ την ίδια μέρα, στο Μικρό Θέατρο, θα υπάρχει Συναυλία Μουσικής Δωματίου με τους Δανάη Παπαματαθαίου - Μάτσκε, Ούβε Μάτσκε, Κέρστιν Φελτς. Την Πέμπτη 5/7, η Άννα Μπιθικώτση και ο Στέλιος Βαμβακάρης θυμούνται και τιμούν μουσικά τους πατέρες τους στη μοναδική συνεύρεση με τίτλο «Βαμβακάρης, Μπιθικώτσης... ο ρεμπέτης και ο σερ». Αξίζει να σημειωθεί πως η προγραμματισμένη για την Δευτέρα 2/7 συναυλία του Στέφανου Κορκολή έχει μεταφερθεί για την Δευτέρα 16/7.

Μια μοναδική μουσική εμπειρία θα έχουν όσοι βρεθούν στη Μονή Λαζαριστών την Τρίτη 3 Ιουλίου, στις 21.30. Με μόνο «όπλο» την ανθρώπινη φωνή, η χορωδία Aquapella θα δώσει μια συναυλία που σίγουρα θα συναρπάσει τους πάντες! Η Aquapella World Music Choir ιδρύθηκε στο Townsville της Αυστραλίας από τον Ελβετό μαέστρο Beat Lehmann. Η χορωδία αποτελείται από περισσότερα από 60 μέλη και ειδικεύεται στην a capella world music. Το ρεπερτόριό της εστιάζει σε τραγούδια κοινοτήτων από διάφορες γωνιές του κόσμου, τα οποία είναι βαθιά νοηματοδοτημένα με μια πνευματική ή ευρύτερη τελετουργική έννοια στις αντίστοιχες κουλτούρες από τις οποίες προέρχονται.
Χαρακτηρίστηκε η συναυλία της χρονιάς. Μια συνάντηση ιστορικών διαστάσεων για την ελληνική ροκ σκηνή. Ό,τι και αν γράφτηκε όμως δεν συγκρίνεται με τις «εκρηκτικές» στιγμές που έζησαν όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη γιορτή. Ήταν κάτι σαν τελετή μύησης στη ροκ μουσική, από γενιά σε γενιά, από τους μεγαλύτερους στους μικρότερους. Για όλους αυτούς λοιπόν που δεν κατάφεραν, αλλά ήθελαν να το ζήσουν και για όσους θέλουν να το ζήσουν ξανά, ο Γιάννης Αγγελάκας με τους 100°C και ο Παύλος Παυλίδης με τους B-movies ξανασμίγουν αυτό το καλοκαίρι, για ένα ακόμη «δυνατό» live στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, την Τετάρτη 4 Ιουλίου, στις 21.00!

Μια μοναδική συναυλία μουσικής δωματίου με έργα των Mozart, Schubert και Beethoven θα δοθεί την Τετάρτη 4 Ιουλίου, στις 20.30, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Τα έργα θα ερμηνεύσουν η Δανάη Παπαματθαίου - Μάτσκε Αμβούργο (βιολί), η Kerstin Feltz Graz (βιολοντσέλο) και ο Ούβε Μάτσκε Θεσσαλονίκη (πιάνο). Με την ευκαιρία της εκδήλωσης το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα είναι ανοιχτό με την καινούργια του έκθεση «Θεσσαλονίκη. Η Συλλογή Γιώργου Κωστάκη. Restart» με δωρεάν είσοδο για το κοινό από τις 18:00 μέχρι τις 20:30 και δωρεάν ξενάγηση από την διευθύντρια του Μουσείου και συνεπιμελήτρια της έκθεσης, κα Μαρία Τσαντσάνογλου στις 19.00. Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας, του Δήμου Παύλου Μελά και του Κ.Θ.Β.Ε. Είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Αυστριακή Πρεσβεία με τίτλο Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι 2018.

Την ιστορική πορεία και συνεργασία του Μάρκου Βαμβακάρη με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση ζωντανεύουν επί σκηνής καταξιωμένοι ερμηνευτές, μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτικά σύνολα συστήνοντας μια υψηλής αισθητικής μουσικοθεατρική παράσταση που θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, την Πέμπτη 5 Ιουλίου, στις 21.30. Ο Στέλιος Βαμβακάρης και η Άννα Μπιθικώτση, δυο «ρομαντικοί παραβάτες» με αυστηρά δικό τους προσωπικό στιλ, με αγάπη και χρέος μεταλαμπαδεύουν την ιστορική πορεία που ένωσε τους μύθους γονείς τους. Οπτικοποιημένες περιπλανήσεις, δραματοποιημένες αφηγήσεις, τραγούδια αθάνατα του ρεμπέτη Μάρκου, του σερ Μπίθι, του μοναδικού μεγάλου εν ζωή «ρεμπέτη του ντουνιά» Στέλιου Βαμβακάρη και ξεχωριστών καλεσμένων – έκπληξη, συνδέουν νοσταλγικά, εποχές, ήχους και συναισθήματα.

 

Δείτε τα δελτία Τύπου πατώντας εδώ.

 

 
Εργαστήρια Ρομποτικής

Βρείτε μας στο χάρτη
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης