Monilazariston
Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου | Manu Chao “Acústic”

MANU CHAO
“Acústic”

Manu Chao, ένα όνομα που από μόνο του παραπέμπει σε μια live μουσική εμπειρία ζωής!

Ο χαρισματικός επιδραστικός καλλιτέχνης, ακτιβιστής Manu Chao μαζί με τον Lucky Salvadori - Guitar/Bass Drum Pedal/Voice και τον Miguel Rumbao Serrano - Percussions/Voice έρχεται στο τέλος του καλοκαιριού για μια ξεχωριστή ακουστική συναυλία την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών!

Εμπνευσμένος, φύσει δημιουργικός και αφοσιωμένος με πάθος στη μουσική ο Μanu Chao ξεκίνησε σα μέλος της εναλλακτικής σκηνής του Παρισιού κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 80, μέχρι που ίδρυσε τους Mano Negra, την μεγαλύτερη μπάντα στην ιστορία του Γαλικιανού rock, φέρνοντας την ισπανόφωνη μουσική στην πρώτη γραμμή. Ο Manu Chao λόγω της ιδιαίτερης φύσης του ως καλλιτέχνης βρέθηκε στο επίκεντρο της μουσικής βιομηχανίας, γνωρίζοντας πρωτοφανή επιτυχία, χωρίς να διαφθαρεί ούτε στιγμή. Αντίθετα συνέχισε να μάχεται μέσα από τα τραγούδια, τις ιδέες και την εν γένει στάση του ενάντια στην αδικία και στις κοινωνικές ανισότητες.

Έντονα πολιτικοποιημένος ο Μanu Chao τραγουδά στα γαλλικά, τα ισπανικά, τα αραβικά, τα γαλικιανά, τα αγγλικά, γιατί όχι και στα ελληνικά, αρθρώνει ένα μουσικό λόγο που φιλτράρει τις κοινωνικές του ευαισθησίες με καμβά ένα πολυπολιτισμικό και πολύ-γλωσσικό ηχητικό σύμπαν. Από την reggae στο punk και από τη rock σε ethnic φόρμες η μουσική του Manu Chao είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών με τη χαρακτηριστική φωνή του να συμπαρασύρει κάθε θεατή.

To 1998 με το Clandestino, τάραξε τα νερά της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και έκτοτε κυκλοφορεί σειρά εξαιρετικών δίσκων με όποιο μουσικό project και αν καταπιάστηκε, όπως μαρτυρά η τεράστια επιτυχία που γνώρισαν τα  Me Gustas TuWelcome to Tihuana, King of BongoJe ne t'aime plusClandestino, Politik Kills και τόσα άλλα.

Τα τραγούδια του λατρεύτηκαν αμέσως από το κοινό μετατρέποντας τον Μ.Chao σε ένα φαινόμενο για τη σύγχρονη παγκόσμια μουσική παραγωγή. Ο Manu δε σταμάτησε στιγμή να πειραματίζεται δίνοντας στους fans του περισσότερους από ένα λόγους για να χορέψουν, να τραγουδήσουν και να σταματήσουν να καταπίνουν αμάσητα όσα προσφέρει αφειδώς η κοινωνική πραγματικότητα. Μουσικός του δρόμου, αντιρρησίας συνείδησης, «τρελός» σε ένα κόσμο γνωστικών, hippy μιας άλλης εποχής, ο Manu Chao είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά πρόσωπα του σήμερα. 

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα μοιραστεί μαζί μας τα τραγούδια και την μουσική του, όπως τα μοιράζεται με τους φίλους του, τραγουδώντας  και χορεύοντας όλοι μαζί…

“Qué voy a hacer?, je ne sais pas
Qué voy a hacer?, je ne sais plus
Qué voy a hacer?, je suis perdu
Qué horas son, mi corazón?”

 

INFO:
Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη
Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου
Ώρα προσέλευσης: 20.00
Ώρα έναρξης: 21.30

 

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος - Περιορισμένη προπώληση: 20€

Προπώληση:
Ηλεκτρονικά: Viva.gr

Τηλεφωνικά: 211 7700000

Σε όλα τα Viva Spots (Public, Media Markt)

Γραφείο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών (ΔΕ-ΠΑ 10.00-14.00)20/09/2023 09:30 μμ - 11:30 μμ


Βρείτε μας στο χάρτη
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης